Un eveniment minunat : ”Biblioteca Vie”


Biblioteca Vie” este un eveniment realizat de echipa CIPO, care te invită să ”citești” un profesionist. Evenimentul s-a desfășurat  la Librăria Orest Tafrali, situată în Corpul A al Universității ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași, în data de 29 februarie 2012 și a fost la cea de-a II-a ediție.

Evenimentul se aseamănă unei biblioteci obişnuite, din care cititorii interesaţi vor împrumuta cărţi pentru o perioadă limitată de timp (20 minute), le vor citi şi le vor returna bibliotecarului, pentru a fi răsfoite de următorii cititori interesaţi. Sunt două diferenţe majore însă: cărţile sunt persoane, iar citirea lor presupune dialogul cititorului cu acestea.

Cărţile de la această ediţie au fost profesionişti din domeniile Psihologie, Resurse Umane şi Şiinţe ale Educaţiei: Luminiţa Iacob – Profesor Universitar în cadrul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi; Diana Teodorescu – Psihoterapeut specializat in terapii cognitiv comportamentale, cadru didactic universitar asociat, trainer, Centrul de Servicii Psihologice Integrate Psychology Center (Experiență în evaluare psihologică, consiliere și terapie pentru copii și adolescenți); Teodora Purle – Profesor logoped, Centrul Logopedic Interșcolar Iasi (Specialist în evaluare și terapie logopedică); Mariana Pop – Psihopedagog; expert senior și coordonator programe de formare pentru cadrele didactice, Inspector Școlar General Adjunct, Inspectoratul Școlar Județean Iași; Loredana Stiuj – Profesor consilier şcolar, Şcoala „Vasile Conta” Iaşi, trainer şi coordonator de Cluburi de iniţiativă comunitară IMPACT, Fundaţia „Noi-Orizonturi”; Simona Haivas – Head of HR R&D IASI, Continental Automotive Romania, Membru JCI Iași; Irina Hazincop – Specialist Educație-Învățământ, Coordonator al Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog al Judeţului Iași; Cristian Grigore – Psiholog clinician principal; Psihoterapeut si specialist in hipnoza clinica, Trainer NLP, Centrul de Sanatate Mintala “Dr. Ghelerter” – Spitalul Universitar de Psihiatrie “Socola, Iași.

Eu am avut ocazia să stau de vorbă cu doamnele Loredana Stiuj, Teodora Purle și Simona Haivas, 3 oameni extraordinari, îndrăgostiți de ceea ce profesează, sinceri și bucuroși să-mi împărtășească din experiența dumnealor, să se lase ”citiți”.

M-am gândit mult timp ce să îi întreb, deoarece voiam să știu atât de multe, iar timpul era atât de scurt, și, ca o fată conștiincioasă, mi-am făcut o listă cu întrebările pe care le-am considerat mai ”arzătoare”, și ale căror răspunsuri simțeam că am nevoie urgentă să le aflu. Am vrut să știu care sunt principiile după care se ghidează ”cărțile mele”, care sunt cele mai frumoase momente  din carieră, care a fost cea mai amre provocare, ce sacrificii au făcut profesie, le-am rugat să-mi vorbească despre una din neîmplinirile cu care ne întâlnim cu toții în viață, apoi să-mi povestească cum decurg zilele obișnuite, dar și cele neobisnuite de lucru. M-a interesat de asemenea ce calități trebuie să ai pentru a putea avea succes, dar și ce defecte sunt tolerate în profesia fiecăreia. Iar la final le-am rugat să se descrie într-o singură frază, care s-a restrâns la un singur cuvânt pentru fiecare persoană. ;))

Am primit răspunsuri la toate întrebările, am fost ca un burete, aș putea spune, și am absorbit fiecare cuvânt, fiecare sfat, fiecare zâmbet, fiecare oftat, fiecare moment de tăcere și amintire.

Sentimentele profunde sunt mereu greu de exprimat tocmai pentru că nu există cuvinte pentru acest lucru. Tot ce mai pot spune e că o viață profesională de succes se bazează pe iubire, încredere, echilibru, sinceritate. Și bineînțeles, voluntariat, mai ales pentru mine, pentru noi, studenții! Am plecat de la universitate foarte mulțumită, cu o ”desagă” de lucruri la care să relfectez și altele pe care să le pun în aplicare, cu un minunat sentiment de liniște interioară și plină de energie!

”Biblioteca Vie” este cel mai frumos lucru care mi s-a întâmplat în ultimul timp. Mai vreau!

Mai multe informații găsiți aici, aici  și aici.

Reclame

Un gând despre ”Un eveniment minunat : ”Biblioteca Vie”

Am ceva de spus:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s