Dupa cum gandeste omul..


„Pacea mintii este una dintre nestematele intelepciunii. Este rezultatul eforturilor indelungi si rabdatoare de autocontrol.Prezenta sa indica experienta matura si o cunoastere mai profunda a legilor si a mecanismelor gandirii. Omul  devine calm in masura in care se considera o fiinta cu gandire evoluata;caci o asemenea cunoastere necesita intelegerea celorlalti, ca rezultat al gandirii. Pe masura ce dezvolta o modalitate corecta de intelegere si vede tot mai limpede legaturile interne dintre lucruri, prin actiunea cauzei si a efectului, omul inceteaza sa se mai agite, sa se mai ingrijoreze si sa se mai jeleasca si ramane constant, hotarat si senin.
Omul calm, dupa ce a invatat cum sa se guverneze pe sine, stie cum sa se adapteze la ceilalti, iar acestia, la randul lor, ii poarta respect pentru forta sa spirituala si simt ca pot sa invete de la el si sa se bizuie pe dansul. Cu cat omul devine mai calm, cu atat e mai mare succesul, influenta sa, puterea sa de a face bine. Chiar si comerciantul obisnuit va descoperi ca prosperitatea afacerii sale creste pe masura ce-si dezvolta mai multa stapanire de sine si echilibru; caci oamenii vor prefera intotdeauna sa aiba de-a face cu un om a carui purtare e mereu echilibrata.
Omul puternic si calm e intotdeuna iubit si respectat. El e ca un copac care face umbra intr-un tinut secetos sau ca o stanca langa care te poti adaposti pe furtuna. Cine nu iubeste o inima linistita, o viata calma si echilibrata?Pentru cei ce poseda aceste daruri binecuvantate nu conteaza daca ploua sau e soare, schimbarile care se pot abate asupra lor nu au importanta, caci ei sunt intotdeauna blanzi,senini si calmi. Acest echilibru desavarsit al caracterului, pe care il numim seninatate, este ultima lectie a culturii. Este inflorirea vietii, rodirea sufletului.
E pretioasa ca intelepciunea, mai de dorit ca aurul,da, chiar decat cel mai pur aur. Cat de nesemnificativa pare goana dupa bani in comparatie cu o viata senina-o viata care se scalda in Oceanul Adevarului, sub valuri, dincolo de furtuni, in Calmul Etern! Cunoastem atat de multi oameni care-si inacresc viata, distrug tot ce e bland si frumos prin furii explozive,care-si distrug caracterul si-si fac sange rau. Nu se stie daca nu cumva marea majoritate a oamenilor nu-si distrug viata si fericirea din lipsa stapanirii de sine.In viata, intalnim atat de putini oameni care sa aiba acel echilibru desavarsit, caracteristic unei personalitati slefuite. Da, omenirea navaleste cu pasiune necontrolata, se lasa agitata de suferinte neinfranate, purtata de colo-colo de nelinisti si indolieli. Numai omul intelept, ale carui ganduri sunt controlate si purificate, face vanturile si furtunile sa i se supuna.
Suflete zdruncinate de furtuni, oriunde v-ati afla, indiferent in ce conditii ati trai, aflati aceasta: in oceanul vietii, Insulele Binecuvantarii zambesc, iar Tarmul Insorit al idealului vostru va asteapta.Tineti mana cu hotarare pe carma gandurilor.In corabia sufletului vostru se odihneste stapanul conducator. El doarme numai. Treziti-l! Stapanirea de sine inseamna putere, gandirea dreapta inseamna capacitatea de a conduce. Calmul inseamna putere!
Rostiti in sufletele voastre: Pace, ramai!”
– James Allen – „Dupa cum gandeste omul” 
Imagine
Reclame

Un gând despre ”Dupa cum gandeste omul..

  1. nexya zice:

    cand nu avem ceva ne dorim ., luptam pentru a obtine si cand este deja in manile noastre constatam ca in timpul luptei am pierdut altceva , sa pastram un echilibru nu e greu , e foarte greu , asta pentru ca avem parte si de astfel de oameni in jurul nostru

    Apreciază

Am ceva de spus:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s