Eveniment: Ziua Internațională a Muntelui


Uniunea Europeană şi ONU sărbătoresc din anul 2003 “Ziua Internaţională a Muntelui”, pe 11 decembrie, cu scopul de a informa populaţia în legătura cu importanţa munţilor pentru viaţă, în general, dar şi ca sursă de materii prime regenerabile, zone pentru recreere şi turism, dar şi cu diversitate culturală.

Unii dintre voi probabil știu cât de mult ador muntele, de aceea îmi face mare plăcere să vă anunț că marți, 11 decembrie 2012, de la orele 17.00, în corpul B al Universității “Alexandru Ioan Cuza”, la etajul 3, amfiteatrul B8 – Facultatea de Geografie și Geologie împreună cu Asociția de Turism Montan “Hai pe Munte” Iași vă invită să luați parte la Ziua Internațională a Muntelui, un eveniment ce va surprinde muntele în ipostazele lui cele mai spectaculoase.

Evenimentul va reuni marile realizări montane ale iubitorilor de munte fie că este vorba de reușitele românilor în expediții montane de altitudine din Himalaya, Pamir sau Kilimanjaro, ori promovarea munților Carpați prin activități organizate de Asociația “Hai pe munte ” Iași.

 

Program:

– Expoziții de fotografie (începând de marți, 11 decembrie) în cadrul Facultății de Geografie și Geologie, et. 3 corpul B al UAIC

1. Pamir – Români pe acoperișul lumii

2. Kilimanjaro – Parcul Național Tarangire

3. Cho Oyu (8201 m) – Zeița de turcoaz din Himalaya

4. Munții Carpați – Pe drumuri de munte

 

Prezentări de videoproiecții (11 decembrie- orele 17.00 corp B UAIC, et. 3, Amf. B8)

1.Kilimanjaro-5895 m (Dragoș Nica). Este povestea fascinantă a 3 ieșeni ce au pornit să escaladeze vulcanul din inima Africii și au ajuns să descopere muntele, savana africană și tribul Masai Mara într-o aventură plină de peripeții.

2.Asociația de turism montan “Hai pe munte” Iași. Este o inițiativă pornită de iubitorii de munte din Iași ce astăzi este mediul cel mai propice pentru ieșeni de a se aventura în grupuri organizate în peripețiile montane din Carpații Românești.

3.Cho Oyu -8201 m (Tiberiu Pintilie). Denumit Zeița de Turcoaz a Himalayei, masivul montan a reprezentat obiectivul din 2011 al alpiniștilor Tiberiu Pintilie și Adrian Fako. Vor fi prezentate imagini inedite, atât din inima Himalayei cât și din exoticul Tibet.

4.Pamir 2012 (Lucian Roșu). “Cinci kilograme pierdute, feţe arse, buze crăpate, trei nopţi nedormite la 7000 de metri, temperaturi de -15 grade, vânt puternic şi totuşi steagul României a fluturat pentru prima dată la 7495 m, pe 15 august 2012, ora 16:30. Sau cum au reușit 2 români (ieșeanul Lucian Roșu și gălățeanul Tiberiu Pintilie) să urce cei mai importanți 3 șapte miari din Asia Centrală în mai puțin de o lună.

AFISZIM1

Sursa: http://www.360.uaic.ro

Reclame

Am ceva de spus:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s