4 ore blocată în trafic pe E583


A-nceput de ieri să cadă
Câte-un fulg, acum a stat

De fapt ninsoare nu a stat la mine în sat încă de sâmbătă noapte. Și, de fapt, noi am fost cei care am stat. În trafic. Ieri după-amiază. Chiar 4 ore.

Luni dimineață am încercat să ajung în Iași, dar nu a circulat nicio mașină așa că m-am întors acasă.

Marți am reușit să ajung și chiar am circulat bine.

Prin urmare, mi-am zis că miercuri nu o să fie probleme.  Chiar trebuia să ajung în Iași, la evenimentul organizat de echipa CIPO : Biblioteca Vie, ediția a VI-a. Pe la ora 15 am pornit la drum. Și ce mai drum!

121212-1644(001)

În viața mea nu am văzut atât de multă zăpadă, troiene de cca 2 metri înălțime, vântul bătea aproape fără încetare, semnele de circulație ”dansau” stânga-dreapta / dreapta-stânga, în zona Podețului Dimei (acolo unde am și rămas blocați) nu puteai vedea nici la câțiva metri în fața ta .. Un șofer de tir s-a crezut mai deștept decât noi și ne-a depășit, apoi s-a blocat fix în fața noastră ..

121212-1902

În jur de ora 7 jumătate am reuși să ajungem teferi acasă.  Cu o oarecare stare de șoc pentru că ne gândeam că ar fi putut să fie mult mai rău, că ni se putea întâmpla orice, mai ales că un polițist ne-a zis pe la ora 4 jumătate că dacă mai înaintăm am putea muri. 😮 Dar nici să ne întoarcem nu aveam cum.  Și am ajuns acasă și cu o dezamăgire. Auzisem destul de des că moldovenii sunt sociabili și prietenoși, care sar în ajutorul semenilor lor. Însă nu credeam că aceste lucruri caracterizează doar moldovenii de peste Prut. Ieri însă m-am convins: nicio mașină cu număr de Iași din cele care reușeau să se întoarcă nu a vrut să oprească ca să aflăm și noi ce se întâmplă mult mai în fața noastră, pe când toți moldovenii au stat de vorbă cu noi foarte respectuos, am și glumit puțin cu ei. Oameni-de-treabăm dom`le!

Totul e bine când se termină cu bine!

Așa ceva numai mie putea să mi se întâmple! ;))

 

Reclame

Am ceva de spus:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s