BrainFitness


The term brain fitness reflects a hypothesis that cognitive abilities can be maintained or improved by exercising the brain, in analogy to the way physical fitness is improved by exercising the body.

brainweights

Mai pe graiul nostru, exercitiile de Brain Fitness (training mental) cresc atât performanța în activități de rezolvare de probleme, luarea deciziilor, învățare, memorizare, concentrare, cât și răspunsul imunitar al organismului.

Se fac mereu studii în neuroștiințe și se află mereu noi funcții mentale diferite și unde se localizează ele, precum și tipul de activități care le exersează. Dacă nu-ți antrenezi mușchii, la un moment dat se vor atrofia. Știai asta deja. La fel e și cu mintea. Avem capacități pe care le folosim frecvent și unele de care uităm, pentru că nu ne sunt necesare. Ele se vor atrofia la fel ca și muschii unui sedentar de carieră. Dacă te epuizezi la birou nu înseamnă că îți antrenezi creierul. Stresul este nociv, el distruge conexiunile cerebrale și accelerează îmbătrânirea. Fitness-ul mental previne această nefericită poveste!

Capacitatea creierului de a genera noi neuroni și de a se „re-modela” este una dintre marile descoperiri din Neuroștiinte. Exercițiile de training mental conduc la stimularea conectivității neuronale, având astfel un impact direct într-o mai bună funcționare a creierului și organismului.” – Dr. Adina Chirita, Medic Specialist Neuroimagistica, Reteaua Privata de Sanatate Regina Maria

E cât se poate de clar că fitness-ul mental e un must pentru toți și e mult mai la îndemână decât îți imaginezi: la un click distanță. Iată noul site care îți pune la dispoziție toate informațiile de care ai nevoie și multe exerciții: brainfitness.ro.

Hai! La muncă! Timpul e prețios, la fel și creierul tău!

*Pentru îmbunătățirea memoriei și a multitaskingului, dragii mei Roxana, Mădălina și Alex, vă recomand BrainFitness. 😀

Reclame

2 gânduri despre ”BrainFitness

Am ceva de spus:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s