Tunsori bob .


Așa cum am promis, primul meu articol va fi despre tunsorile bob, pentru a mulțumi toți cititorii care ajung pe acest blog folosind acești termeni de căutare. 🙂

Să începem: Tunsoarea bob este una dintre acele tunsori clasice care a reușit să rămână în fruntea preferințelor femeilor din lumea întreagă mai bine de 100 de ani, în ciuda trendurilor mereu în schimbare.

Aceste tunsori pot fi clasice, asimetrice sau doar cu breton asimetric, scurte sau doar cu breton scurt, iar coafându-le puteți obține o coafură bob dreaptă, o coafură bob ”flippy” sau o coafură bob ”curly”.

Dar tunsoarea bob nu se potrivește oricui, trebuie să țineți cont de câteva chestii:

1. Este foarte potrivită pentru minione cu craniul mic, nas şi urechi mici, gât nu foarte lung. Se potriveşte acestui gen deoarece creează un spaţiu gol, între linia umerilor şi linia părului, spaţiu care se armonizează cu linia maxilarului (se mai numeşte şi geoline, pentru că face parte din geometria feţei). Datorită acestui spaţiu, femeia minionă va părea mai înaltă.

2. Linia bob dreaptă sau carre, cum este denumită de francezi, este geometrică – grafică, cu tăieturi drepte, atât la linia de bază – spate, cât şi în laterale: foarte bine ar fi ca tunsoarea să fie la baza lobului urechii.

3. Pentru linia de la spate, foarte dreaptă pe laterale, se poate urmări linia maxilarului (ca mai sus) sau linia buzelor (deci mai scurtă), pentru femeile mai îndrăzneţe. Această formă perfect dreaptă de la spate poate urmări şi linia vârfurilor urechii, cu terminaţie la vârfului osului pometului; recomand această alegere pentru femeile  foarte, foarte îndrăzneţe şi cu trăsături perfecte (faţa ovală  mică  cu urechi mici, nas mic, gura mică, gât proporţionat perfect  cu dimensiunea corpului).

4. Linia bob dreaptă este foarte puternică, este potrivită femeilor încrezătoare, sigure de ele, care îşi asumă feminitatea  şi nu o ascund niciodată. Este alegerea ideală pentru femeia de carieră, femeia care conduce, femeia care ia decizii.

5. Culoarea părului la linia dreaptă bob trebuie să fie block color, adică aceeaşi culoare peste tot părul de nuanţă închisă (de exemplu negru, ciocolată neagră, maron profund foarte închis ori violet albastru).

6. Linia bob clasică dreaptă are întotdeauna breton drept, la linia sprâncenelor, care pune focusul pe ochi, atât pe forma cât şi pe culoarea ochilor.
De asemenea, în zona de breton, dar foarte discret, se poate pune în interiorul părului (cu ajutorul tehnicii foliilor)– niciodată la suprafaţă – culori accent roşu-violet-albastru sau chiar argintiu, culori-accent care se armonizează perfect cu părul de culoare închisă.

251164_1612262926609_3249018_n

Aici sunt eu când am fost tunsă bob și .. blondă / portocalie :)) (cu vreo 2 ani și jumătate în urmă)

Reclame

2 gânduri despre ”Tunsori bob .

Am ceva de spus:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s