Despre pasiune și altele cu.. Alex Chimu


Continui (după o lungă pauză) seria articolelor despre pasiune, cu diferiți oameni pe care eu îi respect și admir mult. Astăzi este rândul lui Alex Chimu. Lectură faină!

alex_chimu

 

1. Care este cea mai mare pasiune a ta ? Cum a apărut aceasta?

Dezvoltarea personală. A apărut inițial în urma lecturii unei cărți, Puterea extraordinară a subconștientului tău de Joseph Murphy, la vârsta de 14 ani. Apoi, a continuat ca o nevoie firească de depășire a propriilor granițe mentale. Mai nou, sătul de paradigma clasică a dezvoltării personale, am imaginat conceptul dezvoltării personale de bun-simț. E un proiect de o viață, cred. Concretizez dezvoltarea asta personală printr-o continuă muncă de a deveni un om mai bun, un specialist mai bun, un spirit mai liber.

 

2. Ce ți-a adus bun în viață ?

Conștientizarea a fost cel mai bun lucru pe care l-am realizat prin studiul dezvoltării personale. Am făcut și fac în continuare multe greșeli, dar sunt conștient de ele, mă pot detașa și pot vedea ansamblul, contextul. Apoi, mi-a fixat în minte și spirit idei de bază : nu există bine și rău, nimic nu e întâmplător, totul e perfect…

 

 1.  Mai ai timp și pentru alte pasiuni? Care sunt acestea?

Internetul, teatrul, filmele cu Al Pacino, câinii, scrisul și acuși voi adăuga și dansul pe listă. Nu am timp, ci îmi fac.

 

4. Ești o persoană ocupată? Cum îți împarți timpul?

Ocupată e puțin spus, deoarece mă străduiesc să umplu fiecare clipă a zilei cu ceva anume. Chiar dacă astfel ajung la epuizare mentală uneori. Aloc o mare parte din timp neprevăzutului, deoarece am constatat că agenda și managementul matematic al timpului elimină tot farmecul din ecuație. Cea mai mare parte a timpului o dedic deocamdată dezvoltării ca specialist în marketingul pe Internet, e o călătorie lungă și foarte incitantă.

 

 1.  Ce faci când nu faci nimic?

E greu de spus dacă există momente în care nu fac nimic. Dar, pot considera că nu fac nicio activitate solicitantă pentru creier atunci când meditez. Se întâmplă foarte rar, însă e absolut necesar să alocăm timp și meditației. Recomand Head Space pentru acest lucru, e o tehnică de bun-simț de a practica meditația, oriunde și oricând.

 

6. Cum lupți împotriva plictiselii ? Ai vreo strategie ?

Nu am timp să mă plictisesc. E singura activitate căreia nu îi aloc timp. Dacă mă plictisesc de ceva, ori abandonez, ori caut sensuri și fețe noi.

 

 1.  Ce înseamnă pentru tine o viață bine trăită / trăită așa cum trebuie ?

O viață trăită bine ia forma împăcării cu sine la finalul ei. Am un citat interesant care poate spune mai multe, e din filmul Strania poveste a lui Benjamin Button: “Poți să fii nebun ca un câine la modul cum au decurs lucrurile, poți înjura, poți blestema soarta, dar când ajungi la sfârșit trebuie să știi să te eliberezi.” Nu există viață fără regrete și fără neîmpliniri, însă dacă te străduiești să atingi scopuri care îți oferă satisfacție vei avea o viață frumoasă. DAR, bucură-te de călătorie, nu de destinație. Destinația e un imens vid în sine, nu are cum să îți ofere satisfacție. Și nu te gândi de două ori înainte să arunci zarurile, doar fă-o. Jucăm un joc cu sumă egală, toți ieșim pe zero de aici.

 

 1.  Ce crezi că este timpul ? 

O himeră, un vis, o enigmă, relativ, abstract. Știe cineva cât timp mai are ? Poate cineva să declare că are control asupra timpului ? “Sunrise, sunset “ ar putea fi imnul timpului, pentru că uneori nici nu ne dăm seama cum trec anii.

 

 1.  Ce crezi că este pasiunea ?

Un foc interior care un trebuie lăsat să se stingă.În momentul în care flacăra scade, omul începe să moară. E cam filozofic, știu, dar esența în sine e simplă. Ia-i unui om pasiunea și vezi ce mai rămâne din el. Nu văd pasiunea ca fiind pozitivă sau negativă, depinde de context. Poate fi o binecuvântare, dar poate fi și un blestem care îți distruge viața. Dar o distruge arzând lucruri din trecut care persistă în prezent și care, chiar dacă au fost bune sau rele, e bine să rămână în trecut.

 

 1.  Ce a rămas neschimbat la tine acum, raportându-ne la perioada copilăriei, adolescenței ?

Ceva ce rămâne la fiecare, rădăcinile. Nu am cum să îmi schimb rădăcinile, ar însemna să îmi tai legăturile vitale. În rest, am cu totul alte pasiuni, cu totul alte scopuri, cu totul alte concepții despre viață. Dacă e să numesc ceva, îmi place poezia la fel de mult ca atunci când aveam 2 ani și recitam primele poezii din viața mea. Am înregistrări. 😀

 

 1.  Ce nu se știe despre tine?

Ceea ce nu spun și ceea ce nu arăt. Purtăm măști în permanență, psihologii pot explica mai bine acest lucru. Obișnuiesc să fiu o persoană foarte deschisă și să spun multe povești legate de viața mea, nu îmi pot da acum seama ce anume nu știe nimeni despre mine.

 

 1.  Care a fost prima lecție de viață pe care ai învățat-o?

Am senzația că respectul a fost prima lecție de viață învățată. Respectul pentru orice și oricine. De aceea e și valoarea mea supremă.

 

 1.  Ce proiecte de viitor ai ?

Ooo, multe, numai că sunt sub forma intențiilor, nu planific pentru că nu se știe ce poate aduce ziua de mâine. În principiu, să dezvolt un proiect bazat pe dezvoltarea personală de bun-simț și un proiect de Internet Marketing.

 

 1.  Ce cărți citeai în liceu / facultate și au lăsat urme ? Câteva titluri..

De la Idee la Bani de Napoleon Hill, trilogia Conversații cu Dumnezeu de N.D. Walsch, Cum să vorbim în public de Dale Carnegie, Zorba Grecul de Nikos Kazantzakis, Al doisprezecelea înger de Og Mandino, Brand You 50 de Tom Peters, Design Yourself de Karim Rashid. Uite câteva titluri. Numai că eu nu memorez titluri, ci secvențe din cărți, care mă ajută să îmi formez o viziune proprie. Sunt sute de cărți, articole, filme și melodii din care am extras fărâme, îmbinându-le în minte de uneori mă minunez ce rezultat produc.

 

 1.  Dorești să vorbești puțin despre oamenii care te-au inspirat, te-au motivat, care au însemnat ceva pentru tine ?

Cred foarte mult în ideea de mentori și le sunt profund recunoscător pentru tot ceea ce m-au învățat. Au un loc aparte în viața mea și le port un respect deosebit, suprem. Nu am să dau nume pentru că ideea de a nominaliza persoane nu mă mai încântă în prezent, nu mi se mai pare un act pozitiv să înșirui o listă de nume care pentru unii nu înseamnă nimic, iar pentru alții, ar putea avea conotații negative prin stârnirea de păreri preconcepute. Oamenii simpli sunt cei mai buni mentori. Nu cred în idoli și în oamenii care au despre sine o părere extraordinar de bună.

 

Pe curând! 😀

2 gânduri despre &8222;Despre pasiune și altele cu.. Alex Chimu&8221;

 1. Ai fost prompta, Joanna, l-ai publicat foarte repede, cu toate ca mie mi-a luat luni de zile sa raspund! Multumiri si imbratisari, apreciez si ca i-ai facut oleaca de review pentru a elimina erorile strecurate in text.

  Apreciază

Am ceva de spus:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.