Întrebare 2


Aseară am terminat de citit cartea Regulile dragostei (Love rules) a Freyei North, un roman de dragoste, dar diferit de ceea ce am citit până acum, care te șochează inițial (mai ales prin limbajul și modul prea direct de expunere a lucrurilor) apoi te ține cu sufletul la gură, iar în final te lasă gură-cască. 😀

Personajele principale sunt 2 tipe: Alice și Thea, cele mai bune prietene, și 2 tipi: Mark și Saul. Mark e și el prieten foarte bun cu Alice, pe car o cunoștea din școala generală și de care era îndrăgostit în secret tot de atât timp.

Alice este un editor de reviste, de succes, care se întâlnea doar cu tipi nepotriviți și decide într-o seară, când lua cina cu Mark, să-l ceară în căsătorie, sperând că acest bărbat, în antiteză cu toți tipii cu care se întâlnea ea, o va face fericită. După vreo 2 ani de căsnicie ”își dă seama” că nu e pe deplin satisfăcută și profită de o călătorie în Franța (impusă de firma angajatoare) pentru a-l înșela cu Paul, un tip musculos, dar prost-crescut. Dar ceea ce părea doar one-night-stand s-a transformat într-o aventură în adevăratul sens al cuvântului după ce la plecare Alice îi lasă numărul ei de telefon iar Paul o vizitează în Londra de câteva ori. După un timp în care se bucură de aventura asta pe care o consideră inofensivă și îl tratează pe Mark ca pe o cârpă, îi pică fisa că tipul e un grosolan și că bărbatul pe care îl are acasă și care o adoră e omul lângă care trebuie să fie și pe care trebuie să încerce să-l iubească cel puțin la fel de mult pe cât e ea iubită. Într-un final soțul află de aventura ei, dar nu îi spune, nu caută explicații, nu caută detalii, o iartă și-și continuă viețile ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic.

Pe de cealaltă parte, Thea era o maseuză profesionistă, care credea în dragostea aceea romantică, uncă în viață. Și ea se întâlnise numai cu tipi nepotriviți, dar mult mai puțini la număr, de care se îndrăgostise și după care suferise foarte mult. A doua zi după nunta prietenei ei Alice îl întâlnește în parc pe Saul, pe care nu-l cunoștea până atunci, și se îndrăgostește de el. Timp de 2 ani și jumătate ei au cea mai frumoasă și împlinită relație. Până în ziua în care Thea îl vede pe Saul intrând și ieșind dintr-un … bordel. Nu poate să-l ierte, nu e ccapabilă să-l iubească necndiționat și așa se termină povestea lor.

Și aici intervin eu și întrebările mele: E ”corect” ca Alice (sau orice femeie care se comportă așa cum a făcut-o ea) să fie iertată fără nicio explicație, pur și simplu, și merită ea să ducă o viață liniștită și fericită în continuare? Dar ca un bărbat ca Saul, care are acasă femeia visurilor lui, să meargă la prostituate și să-și riște toată fericirea, tot viitorul alături de Thea? Dar ca o femeie ca Thea să sufere atât de mult?

Cât de ironică poate fi viața asta?

Reclame

5 gânduri despre ”Întrebare 2

 1. Dan zice:

  Nu poţi să îţi dai cu părerea despre cât de „corect” e un anumit lucru, o anumită situaţie sau un anumit fapt decât dacă eşti în pielea celor ce le trăiesc. Privite din exterior, oricum avem tendinţa de a le privi raportându-nu la experienţe proprii cât de cât asemănătoare astfel că subiectivismul unei aprecieri se va regăsi din plin în punctul de vedere pe care l-am avea. Aşa că spun „pas” şi prefer să nu mă pronunţ.

  Apreciază

  • Ioana zice:

   Înțeleg și deși nu mi-aș dori să fiu, și nu i-aș dori nici altcuiva să fie, în pielea niciunuia dintre cei menționați mai sus, mi-e tare greu să-mi imaginez că în toată viața noastră nu ne vom întâlni cu astfel de situații.

   Apreciază

Am ceva de spus:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s