Vârstele dragostei


După Regulile dragostei a urmat să citesc Vârstele dragostei, un roman scris de celebra Danielle Steel și Ardoare, scris de Lily Prior, care e mai mult un basm pentru adulți.

Ardoare nu mi-a plăcut prea mult și nu o să vă povestesc nimic despre această carte.

În schimb, Vârstele dragostei mi-a plăcut mult, chiar dacă uneori cele relatate parcă răsuceau un cuțit în inima și-n mintea mea.

Personajele principale sunt Sasha Boardman, moștenitoarea Galeriilor de artă Suvery, și Liam Allison, un pictor care se autoproclamă ”nebun de legat”. Sasha se căsătorește de tânără cu bancherul Arthur, are doi copii și o viață fericită și liniștită alături de aceștia. Totul ia o altă întorsătură în ziua în care Arthur suferă un infarct și moare, lăsând-o pe Sasha ”moartă în viață”. Aceasta suferă foarte mult și se refugiază în munca sa, făcând naveta între galeriile sale din Paris și New York.

Liam este prietenul cel mai bun al fiului cel mare al Sashei, locuiește în Londra și tocmai iese dintr-un mariaj de 20 de ani, din care au rezultat 3 copii.

La mai bine de un an de la moartea lui Arthur, Sasha se afla în Londra pentru a-și vizita fiul și alți câțiva artiști pe care îi reprezenta, când îl cunoaște pe Liam și decide să-l reprezinte și pe el. Acesta o invită la cină, timp în care se îndrăgostesc unul de celălalt, chiar dacă diferența de vârstă între ei este de 9 ani, iar Sasha consideră orice relație între ei ca fiind imposibilă.

Au mai multe lucruri în comun, atât în plan profesional cât și în plan personal, dar și câteva lucruri care îi distanțează, cel mai important fiind lipsa de maturitate a lui Liam, care nu vrea să respecte niciun fel de reguli și vrea să facă doar ce vrea, oricând vrea.

Pe perioada unui an, relația celor doi este una tumultoasă: câteva luni sunt împreună și sunt mai fericiți ca niciodată, câteva luni Liam ”își ia jucăriile și pleacă” și amândoi suferă de fiecare dată mai mult și mai crunt. Deși la început motivele pentru care Liam pleca erau oarecum ridicole, pe parcurs devin mai serioase culminând cu criza pe care o face fiica Sashei când află de relația lor, apoi cu accidentul aproape fatal pe care îl suferă fiica cea mică a lui Liam. Acest accident, precum și perioada pe care o petrece alături de copiii lui îl maturizează mai mult decât s-ar fi așteptat oricine, și se întoarce la Sasha, de data aceasta definitiv, relația lor părând în sfârșit să fie cât se poate de posibilă.

E primul roman al Daniellei Steel pe care-l citesc și nefiind familiară cu stilul ei de a scrie m-au deranjat unele lucruri, în special faptul că insista foarte mult pe diferența de ani între Sasha și Liam și aducea acest fapt în discuție oricând avea și nu avea ocazia, la fel și imaturitatea  sau controlul care părea să i se impună lui Liam. Cred că cititorii înțeleg problema chiar dacă nu e atât de des menționată. Mi-a plăcut însă faptul că m-a ținut în suspans până la sfârșit, și chiar dacă mă așteptam la un final fericit, nu am avut siguranța acestuia până la ultima pagină.

Ca de obicei am rămas cu un set de întrebări la care încerc să răspund singură, dintre care cea mai arzătoare e : De ce fericirea e atât de scumpă încât pentru câteva momente trebuie să suferim îndelungat? Și să nu-mi spuneți că acest lucru se întâmplă doar în cărți sau în filme, pentru că mi mi-e foarte clar că se poate întâmpla și în realitate. Și chiar nu înțeleg cât de tare poți greși în viață să meriți astfel de perioade de suferință.

Urmează să citesc Magia dragostei, a Lisei Dale, care sper să se potrivească mult mai bine atmosferei sărbătorilor de iarnă. Dragoste, dragoste, dragoste. 😀

 

Anunțuri

Am ceva de spus:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s