Exercițiu de 1 ianuarie


Marius Simion mi-a dat ca temă pentru acasă la început de an un exercițiu care îmi place mult și pe care vreau să-l împărtășesc cu voi în speranța că vă va ajuta la fel cum mă ajută pe mine.

1. Găsește un moment în care poți să stai în liniște în camera ta, să nu te deranjeze nimeni 5-10 minute. Închide ochii și stai cât mai relaxat. Lasă gândurile să plece, tu doar observă-ți corpul cum se relaxează treptat. 

 
2. Imaginează-ți că ești în locul în care te simți tu cel mai bine, cel mai liber, cel mai fericit și împlinit. Poate să fie un loc din natură, o plajă, un munte, poate să fie casa în care ai copilărit, nu contează unde ci contează doar să găsești acel loc în care să te simți bine. 
– În momentul în care ai găsit acel loc, observă cum te simți când imaginația ta te-a purtat acolo și pentru 1 minut doar simte-te bine și relaxat în acel spatiu din imaginația ta. 
– Dă-i acelui spațiu un nume. Să zicem că îl numești „2013”. Acel spațiu deja plăcut reprezintă pentru tine anul care a trecut (2013). 
 
3. În acel spațiu al lui 2013, imaginează-ți că observi o poartă, o trecere spre ceva misterios și nou. Pur și simplu creează în imaginația ta cea mai frumoasă și mai deosebită poartă pe care ți-o poți imagina. Poate să fie din orice material și să aibă orice ornamente, cu cât o faci mai deosebită și mai bogată, cu atât mai bine. Iar pe poartă imaginează-ți că scrie „2014”. 
– Pășește prin aceea poartă și în timp ce pășești imaginează-ți că dincolo de poartă este tot ceea ce urmează să se întâmple extraordinar în 2014. Trăiește senzația de reușită și succes, de împlinire și de fericire în imaginația ta și observă tot ceea ce vezi în acel nou spațiu (2014). 
 
E foarte posibil ca ceea ce îți imaginezi în noul spațiu (dincolo de poartă) să fie elemente produse de subconștientul tău, să fie mesaje ale subconștientului tău pentru ca să te ghideze în noul an.  Nu încerca să decodifici acele mesaje, doar bucură-te de acel moment și simte-te relaxat în timp ce explorezi în imaginația ta spațiul 2014. 
 
Atenție! Dacă simți că ceva este în neregulă când ai pășit în 2014, poți să te întorci pe poartă și va trebui să modifici modul în care arată aceasta. Să o faci mai bogată, să o faci din alt material. Poți să pui în imaginația ta tot ce reprezintă pentru tine valoros pe acea poartă, poți să o faci din aur, să pui pe ea diamante, cam cum îți imaginai în copilărie că arată palatele din povești.

Numai bine!

 

Anunțuri

Am ceva de spus:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s