Iași – Orașul reciclării


IeșeniECR-05-imagine-steme-230-px-width dragi, auzit-ați voi vorba ce umblă prin dulcele nostru târg? Eco-Rom Ambalaje a strigat adunarea pentru o nouă reciclare si a dat startul unei noi ”bătălii”, iar eu zic că e timpul și cazul să ne unim forțele și să cucerim titlul.

Citiți ce declară Sorin Cristian Popescu, Director General Eco-Rom Ambalaje:

Continuăm și anul acesta bătălia simbolică între primării pentru titlul de Orașul Reciclării 2014 cu și mai multe municipii înrolate în această luptă comună în vederea dezvoltării sistemului de colectare separată. Chiar dacă România a atins, prin aportul substanțial al producătorilor de bunuri ambalate, obiectivul prevăzut de legislația europeană de reciclare a 60% din deșeurile de ambalaje puse pe piață, în practică, la nivel operațional, sistemele locale de gestiune a deșeurilor încă sunt în construcție. Eco-Rom Ambalaje investește anual 35% din aportul membrilor săi în parteneriatul cu autoritățile locale, iar rezultatul este unul important – peste 450 de acorduri încheiate cu autorități admnistrative și un nivel de participare al populației cu 40% mai mare față de acum 4-5 ani. Mulțumim celor care ni s-au alăturat programului Orașul Reciclării și le dorim ca principale arme și muniții folosite în luptă să fie aceleași pe care și noi le folosim, respectiv: eficiența, performanța și transparența.” 

Mie îmi place ce-am citit!

Acum să vă mai dau câteva detalii despre această ”bătălie”.

860x325-overlayer-site-cu-sigle-mod1

Primăriile înscrise în competiție se vor lupta pe mai multe „fronturi”: cel al calității serviciilor de colectare separată a deșeurilor de ambalaje, al celor mai bune „muniții” de conștientizare și mobilizare a populației pentru a separa deșeurile și, în final, al celor mai mari cantități de deșeuri de ambalaje colectate.

Obiectivul de reciclare, până în 2020, a 50% din deșeurile menajere este extrem de ambițios și nu trebuie perceput doar ca o obligație impusă României de Uniunea Europeană, ci reprezintă un baromentru al nivelului de curațenie și al calității mediului dar și al plus valorii create la nivelul locurilor de muncă și oportunităților economice din gestiunea deșeurilor și reciclării. Obligațiile ce derivă din aceste obiective revin autorităților locale și tuturor generatorilor de deșeuri, inclusiv populației. De aceea, rolul primarilor este să transmită comunităților pe care le conduc că protejarea mediului nu este o opțiune, ci un principiu de viață. Proiectul Orașul Reciclării este o formă creativă de a-i susține în această direcție și invit toate primăriile să lupte pentru orașul lor și pentru un viitor sustenabil, în care toate deșeurile generate ajung la reciclare și nu la depozitare.” a declarat Rovana Plumb, Ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice.

Bătălia se dă până pe 30 iunie 2014. Poate părea că mai este mult timp până atunci, dar nu e chiar așa, prin urmare, e musai să ne punem pe treabă și să câștigăm premiul cel mare care, pe langă titlul de Orașul Reciclării, va consta într-o zonă eco wi-fi, un spațiu inedit de relaxare, 100% eco și cu acces liber la internet în valoare de 12.000 euro. Eeee, ce ziceți acum? Ați vrea să avem și așa ceva în Iași, nu? Pe lângă salcâmii japonezi (a se sesiza ironia)!

Premiu-oras-castigator

Competiția Orașul Reciclării este realizată sub patronajul Ministerului mediului și Schimbărilor Climatice și în colaborare cu Asociația Municipiilor din România și cu Institutul pentru Politici Publice și este promovată de Administrație.ro și Domnuleprimar.ro.

Breaking-news-colecteaza

Roxana, Dan, Anca, Răzvan, Elena, Ionela, Mădălina, Oana, Petru, Vasile, acceptați provocarea? Avem nevoie să strângem o echipă cât mai mare de oameni care să se implice, care să aibă blog/site și pe care să-i delegăm să scrie despre această misiune de mare importanță pentru orașul nostru! Să demonstrăm încă o dată câtă putere are exemplul! La treabă! 😀

Am ceva de spus:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.