Sfaturi de la bătrâni


Bătrânii vor avea mereu ceva valoros de spus, la care ar trebui să aplecăm urechea, oricât de diferite ar fi vremurile în care trăim. Sunt vorbe din suflet, iar sufletul nu se demodează și nu se schimbă odată cu tehnologia.

Mie îmi face mare plăcere să vorbesc cu bătrânii. În familia mea a mai rămas doar bunica. Sărăcuța de ea e foarte bolnavă, dar tot mai are vorbe de duh. Când nu sunt lângă ea schimb vreo două vorbe cu vecinii, cu bătrânii la coadă în supermarket, în stația de autobuz.

Dacă vrei să fii fericit, gândește ca o persoană mai în vârstă. Persoanele mai în vârstă sunt mult mai mulțumite de viața lor decât tinerii. Ele înțeleg că zilele sunt limitate și că ar fi bine să se bucure de cele care le-au mai rămas.
Când te trezești dimineața spune: „Slavă Domnului pentru o altă zi”. Este o practică conștientă a recunoștinței.

Uită lucrurile mai puțin plăcute. Ne scriem în mod constant povestea vieții și există multe lucruri pe care le filtrăm. De obicei, poveștile noastre sunt despre lucrurile pozitive. Uită cât de urâtă a fost gripa care aproape că te-a ucis, dar nu uita prima dragoste – pentru modul în care te-a făcut să te simți.

Fericirea e o alegere. Calitatea vieții noastre nu se bazează pe evenimentele pe care le trăim, dar pe reacțiile noastre la aceste evenimente. Este adevărat că nu putem controla vremea, dar putem să controlăm cum alegem să ne relaționăm la vremea de afară. Dacă plouă te baricadezi bosumflat în casă și nu faci nimic toată ziua sau alegi să te bucuri de miracolul ploii și de binele pe care îl face naturii și îți vezi nestingherit de treabă? Cuvântul cheie nu este fericirea. Este alegerea.

Oprește zgomotul din jurul tău, temerile și dorințele care ne îngroapă zilele și gândește-te la cât de uimitoare, cu adevărat uimitoare, este viața. Există lucruri pe care le putem face pentru a ne schimba modul de gândire și pentru a îmbunătăți calitatea vieții noastre. De exemplu, ne putem concentra pe lucrurile pe care le avem, nu pe cele care ne lipsesc. Optimismul nu înseamnă că viitorul va fi neapărat mai bun. Înseamnă să vedem că prezentul este mai bun.

*sursa de inspirație*

Tu stai de vorbă cu bătrânii din viața ta, din jurul tău? Ce îți mai povestesc?

Am ceva de spus:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.