Prăjitură super-inteligentă


Sunt super-încântată să îți împărtășesc astăzi rețeta unei prăjituri pe care am făcut-o pentru prima oară și în privința căreia am fost destul de sceptică. Ca aspect nu mi-a ieșit perfect, dar este foarte gustoasă, am dus și la serviciu, i-am servit chiar și pe clienți, și chiar tuturor le-a plăcut. Un super-plus de încredere pentru mine și o promisiune că o să mai fac 🙂 Ba chiar unii colegi au zis că dacă era cu ciocolată era și mai bună, prin urmare mă gândesc să fac varianta cu ciocolată topită, cacao și esență de rom în loc de esență de vanilie.

Durează ceva timp să o faci, dar chiar merită. Prepararea ingredientelor durează cam jumătate de oră, dar va trebui să stea puțin peste o oră în cuptor, apoi va fi lăsată să se răcească tot în cuptor, după care va merge în frigider peste noapte. Foarte important este să scoți ingredientele din frigider cu suficient timp înainte de preparea efectivă, pentru a ajunge la temperatura camerei.

Ingrediente:

  • 200 g zahăr
  • 200 g făină
  • 200 g unt topit
  • 9 ouă
  • 1 l lapte
  • 1 esență de vanilie
  • 1 praf de sare
  • zahăr pudră de presărat pe deasupra.

Încep prin a topi untul și a-l lăsa să se răcească. Cât timp se răcește untul, separ ouăle.

Amestec zahărul că gălbenușurile până obțin o cremă deschisă la culoare.

Peste acea cremă adaug făina în ploaie, praful de sare, după care laptele, treptat, apoi esența de vanilie, amestecând continuu.

Las deoparte amestecul rezultat, fără să mă sperii că e prea lichid (în cuptor se vor alege singure cele 3 straturi și în final vei fi uimit de rezultat), și bat albușurile spumă, bine de tot, pentru că e important să fie aerată compoziția.

Într-un final încorporez spuma rezultată în amestecul lichid, puțin câte puțin, cu o spatulă.

Tapetez un vas yena cu făină și dau la cuptor, la 150 grade până când se solidifică toată compoziția. Verific la fiecare 20 minute compoziția folosind metoda bățului de chibrit, să nu fie deloc lichidă. Așa arată înainte să o dau la cuptor:

Așa arată când o scot din cuptor și o dau la frigider:

Bon Appétit!

5 gânduri despre &8222;Prăjitură super-inteligentă&8221;

    1. Inteligența ei constă în faptul că pui în cuptor o tavă cu o compoziție lichidă și la final ai o prăjitură cu un strat gelatinos dedesubt, o cremă de vanilie la mijloc și un blat pufos deasupra. Vei fi chiar uimită. E musai să o încerci și să-mi dai un feedback! 😉

      Apreciază

Am ceva de spus:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.